• +48 607 397 165 +48 601 652 051
  • Siedlec, 62-212 ul. Szkolna 2

JADŁOSPIS

W najbliższych dniach:

PONIEDZIAŁEK,
14.04.2025

Śniadanie : Chleb baltonowski/orkiszowy z masłem, pasztetem, ogórek kiszony, herbata z miodem

Alergeny: mleko, gluten

II śniadanie : Budyń waniliowy z malinami

Alergeny: mleko, gluten

Obiad: Mix kasz na sypko (gryczana

jęczmienna, bulgur), gulasz wieprzowy z sosem , kapusta czerwona gotowana, woda z cytryną

Alergeny:  gluten, mleko

Podwieczorek: Pieczywo mieszane z masłem, szynka gotowaną, jajkiem, sałata, pomidor, herbata rumiankowa

Alergeny: gluten, mleko, jaja

ŚRODA,
16.04.2025

Śniadanie: Chleb baltonowski/ żytni z masłem, filetem z indyka,  rzodkiewka, herbata z imbirem

Alergeny:  mleko, gluten

II śniadanie: Kaszka manna z truskawkami

Alergeny:  mleko, gluten

Obiad: Frytki, gyros drobiowy, mix sałat z sosem vinegret i ziarnami słonecznika,  kompot śliwkowy

 Alergeny:

Podwieczorek: Pizzerki

Alergeny:  mleko, gluten, jaja

WTOREK, 15.04.2025

Śniadanie: Jogurt naturalny z płatkami kukurydzianymi, musli, orzechami i płatkami migdałów

Alergeny:  mleko, orzechy

II śniadanie: Zupa pomidorowa z ryżem

Alergeny: mleko, gluten

Obiad: Ziemniaki puree, schab wieprzowy panierowany, surówka wiosenna, woda z cytryną

Alergeny: seler, gluten ,mleko, jaja

Podwieczorek: Chleb baltonowski/ziarnisty z masłem, parówka na ciepło,ketchup, sałata, papryka, paluszek serowy, herbata z cytryną

Alergeny:  mleko, gluten

CZWARTEK,
17.04.2025


Śniadanie: Kakao, chleb baltonowski/ ziarnisty z masłem, twarożkiem z rzeżuchą, sałata, pomidorek koktajlowy

Alergeny:  mleko, gluten

II śniadanie: Zupa ogórkowa zabielana

Alergeny: seler, mleko

Obiad: Makaron penne z kurczakiem w sosie śmietanowo- pieczarkowym, sok marchewkowy

Alergeny: seler, gluten ,mleko, jaja

Podwieczorek: Mini naleśniki z  musem jabłkowym, herbata miętowa

Alergeny:  mleko, gluten, jaja

PIĄTEK,
18.04.2025


Śniadanie: Chleb baltonowski/ dyniowy z masłem, żółtym serem, sałata, papryka,  herbata z miodem

Alergeny:  mleko, gluten

II śniadanie : Kisiel z jabłkami, chrupki kukurydziane

Alergeny:   gluten

Obiad: Ziemniaki puree,  filet rybny smażony, mieszanka warzyw polana bułka tartą , woda

Alergeny:   mleko, ryba, gluten

Podwieczorek: Jogurt owocowy, biszkopty bezcukrowe

Alergeny:  mleko, gluten

Dania na wynos

PONIEDZIAŁEK,
14.04.2025

Mix kasz na sypko (gryczana, jęczmienna, bulgur), gulasz wieprzowy z sosem, kapusta czerwona gotowana

Alergeny:  gluten, mleko

WTOREK,
15.04.2025

Zupa pomidorowa z ryżem,  ziemniaki puree, schab wieprzowy panierowany, surówka wiosenna

Alergeny: seler, gluten ,mleko, jaja

ŚRODA,
16.04.2025

Frytki, gyros drobiowy, mix sałat z sosem vinegret i ziarnami słonecznika

Alergeny: 

CZWARTEK,
17.04.2025

Zupa ogórkowa zabielana, makaron penne z kurczakiem w sosie śmietanowo-pieczarkowym

Alergeny: seler, gluten ,mleko, jaja

 

PIĄTEK ,
18.04.2025

Ziemniaki puree,  filet rybny smażony, mieszanka warzyw polana bułką tartą

Alergeny:  mleko, ryba, gluten